Vera Vinter. Foto: Ann-Kristin Blomqvist.
Foto: Ann-Katrin Blomqvist.

Vera Vinter

– På scen torsdag den 18 juli –

Vera Vinter är årets AIR (Artist in Residence) i Kalix, och torsdag den 18 juli intar hon tillsammans med med sitt band en av sommarfestens scener.

Hon bjuder åskådarna på en ljudvärld av organiskt sammanflätade gitarrer, orglar och trummor där sång, text och berättelsen står i centrum, allt som oftast utspelade i Stora Lappträsk med omnejd.


Den 1 mars släpper Vera från Stora Lappträsk sitt tredje album Tiden Har Börjat Om och singeln "Köld åt alla" har utsetts till ”Veckans bästa” i Dagens Nyheter och uppmärksammats av musikpress som PSL #20.

AIR Kalix är ett kulturprojekt i regi av Kalix kommun där en kulturskapare är verksam i Kalix under ett år. Målet är att fler medborgare ska få möta konst och kultur i fler och nya sammanhang. Projektet handlar också om att utveckla konstnärligt entreprenörskap, att stärka kulturliv och samhälle och ge nya perspektiv på Kalix.

Efter gymnasiet lämnade Vera Vinter Stora Lappträsk med drömmen om att bli artist. Musiken har tagit henne till Tokyo, Paris, London, Berlin och Stockholm men däremellan har hon alltid återvänt och hämtat kraft i Kalix och Stora Lappträsk. Vera Vinter bor i dag i Stockholm med sin make Knut och dottern Tovi.

Vera Vinter på Youtube

Vera Vinter på webben